Škola nogometa Općine Lukač

Škola nogometa općine Lukač osnovana je 06.06. 2019. godine i djeluje u sastavu nogometnog kluba „Bratstvo“ Gornje Bazje. Cilj škole nogometa je okupiti što veći broj dječaka i djevojčica iz svih klubova s područja općine Lukač i uključiti ih u rad škole. Škola je otvorena za sve zainteresirane, bez obzira na mjesto prebivališta ili boravka, pa su u školi dobrodošla i djeca iz susjednih općina i gradova.

U školi trenutno djeluju 4 momčadi. Najmlađa momčad je momčad U-9 koja okuplja one najmlađe, djecu od navršenih 6 godina starosti, odnosno djecu koja su, prema propisu HNS-a, stekla pravo na registraciju za nogometni klub. Ova momčad natjecati će se u županijskoj ligi ŽNS Virovitičko-podravske županije.

Izgradnjom i otvorenjem dječjeg vrtića u Gornjem Bazju, koje se planira krajem 2019. godine, škola će oformiti i još mlađu grupu, koja će djelovati putem univerzalne sportske škole.

U školi su formirane i 3 starije skupine, momčad početnika U-11, momčad mlađih pionira U-13 i momčad pionira U-15 koje će se natjecati u prvenstvu mladeži na razini HNS-Središte sjever, 2. Nogometnoj ligi – skupina istok.

Sa momčadima rade iskusni i licencirani treneri:

voditelj škole: Saša Topić, (licenca UEFA PRO);

treneri: Zlatko Vuković (licenca UEFA „A“); Robert Špiranec (licenca UEFA „B“); Željko Živković (licenca UEFA “C”)

Škola ima svog fizioterapeuta, koji je polaznicima na raspolaganju tokom održavanja treninga i odigravanja utakmica.

Školom rukovodi predsjedništvo kojem predsjedava Predsjednik NK“Bratstvo“ gornje bazje, gosp. Tomislav Živković, a članovi predsjedništva su:

1. Tomislav živković, predsjednik
2. Robert Špiranec, tajnik škole
3. Saša Topić, voditelj škole
4. Zlatko Vuković, trener
5. Krešimir Adamović, fizioterapeut
6. Dejan Demo, predstavnik roditelja
7. Davor Jurić, predstavnik roditelja
8. Lidija Jurenec, predstavnik roditelja
9. Mirela Kršić, predstavnik roditelja

Treninzi svih momčadi održavaju se na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju, gdje su na raspolaganju tereni s prirodnom travom, jedan veliki teren dimenzija 100 x 60 m, jadan manji teren dimenzija 60 x 40 m dok je u izgradnji pomoćni teren dimenzija 60 x 40 m i postava rasvjete na svim terenima. Školi je na raspolaganju i teren s umjetnom travom dimenzija 40 x 20 metara sa rasvjetom, koji se planira natkriti kako bi se osigurali uvjeti za treninge tokom zime, kada će se koristiti i sportska dvorana OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju.

Za NK“Bratstvo“ Gornje Bazje:
Predsjednik : Tomislav Živković, s.r.